Donacija od pola tone Nestlé Nesquik žitarica Klinici za dječje bolesti


Donacija od pola tone Nestlé Nesquik žitarica Klinici za dječje bolesti

Danas je u hotelu Esplanade, održan doručak sa novinarima pod naslovom "Preskačite sve, ali doručak nikad ne!" s naglaskom na važnost zdravog doručka od najranije dobi. Predavanja o važnosti zdravog doručka održale su dr. sc. Darija Vranešić Bender, dipl. ing., nutricionist, i dr. sc. Laure Jolly-Zarrouk, nutricionistica Nestlé žitarica za Jugozapadnu Europu.

U sklopu kampanje predstavljeno je i novo zaštitno lice kampanje za Nestlé Nesquik žitarice - Bojana Gregorić Vejzović. Ovom prilikom je u ime Nestlé žitarica Bojana Gregorić Vejzović predala donaciju u iznosu od pola tone Nestlé Nesquik žitarica Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, a koju je preuzela Diana Vukman, voditeljica prehrane u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj.

O važnosti zdravog doručka dr. sc. Darija Vranešić Bender je ovom prilikom naglasila: "Prema rezultatima istraživanja HBSC i HZJZ, 60,2 % dječaka i 53,7 % djevojčica u dobi od 11 do 15 godina u Hrvatskoj svakodnevno doručkuje tijekom radnih dana. Vikendom je situacija nešto bolja, pa tada 82,6 % dječaka i 81,2 % djevojčica redovito doručkuje. Redoviti doručak je navika koja pridonosi optimalnom zdravlju cijele obitelji: djeca koja doručkuju imaju bolju koncentraciju, postižu bolje rezultate na testovima te lakše održavaju normalnu tjelesnu masu dok se odrasli koji doručkuju lakše nose sa obavezama i stresom na poslu. Izostavljanje doručka dovodi se u vezu s općenito  neadekvatnom prehranom i pojavom kroničnih bolesti. No, nije samo važno doručkovati već je i vrlo bitno pomno odabrati nutritivno vrijedne namirnice poput integralnog peciva ili žitnih pahuljica, mlijeka i mliječnih proizvoda te voća ili voćnog soka."

Dr. sc. Laure Jolly-Zarrouk izjavila je: "Doručak je važan obrok u danu. Nestlé žitarice za doručak napravljene su sa cjelovitim zrnom, a uz mlijeko i voće, jednostavno je imati hranjiv i uravnoteženi doručak za dobar početak dana.”

Nestlé Nesquik žitarice kao najveći svjetski brand žitarica za djecu, napravljene su sa cjelovitim (integralnim) zrnom žitarica, obogaćene s 10 vitamina i minerala te bogate vlaknima. Nestlé Nesquik hrskave žitne loptice s okusom čokolade pružaju djeci ukusan i hranjiv obrok.

Izvor:
Nestlé

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.