Dopunsko osiguranje HZZO-a s novom jedinstvenom cijenom od 1. listopada


Dopunsko osiguranje HZZO-a s novom jedinstvenom cijenom od 1. listopada

Nova jedinstvena cijena police za sve osiguranike dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a od 1. listopada iznosit će 70 kuna mjesečno. Osiguranici koji već imaju ugovorenu policu koju sami plaćaju uplaćivat će 70 kuna mjesečno na isti na račun kao i do sada i na isti poziv na broj.

Osiguranicima će se postupno zamjenjivati dosadašnje iskaznice dopunskog zdravstvenog osiguranja, čiji se izgled mijenja i u koji je inkorporiran novi logo HZZO-a, no važno je naglasiti da je postojeća iskaznica važeća do dana dostave nove iskaznice na kućnu adresu.

Za umirovljenike koji su temeljem administrativne zabrane putem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) ugovorili plaćanje premije, HZZO će izvršiti korekciju iznosa premije, te stoga umirovljenici ne trebaju dolaziti u ispostave HZZO-a niti HZMO-a.

Osiguranici koji plaćaju premiju trajnim nalogom putem OTP banke, Diners cluba ili American expressa, ne moraju činiti ništa jer će HZZO za njih izravno obaviti sve potrebne radnje oko promjene visine mjesečne premije. Osiguranici koji su ugovorili trajni nalog u drugim bankama ili na obračunu plaće trebaju sami dati nalog da im se izvrši korekcija mjesečnog obroka do dana dospijeća mjesečne premije u mjesecu listopadu.

Osiguranicima koji su unaprijed platili premiju obračunat će se preplaćeni iznos i dobit će obavijest o visini tog iznosa uz mogućnost umanjenja buduće obveze plaćanja ili mogu zatražiti da im se preplaćeni iznos vrati.

Dopunsko zdravstveno osiguranje HZZO-a će i dalje u potpunosti pokrivati sudjelovanje u svim vrstama zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (tzv. participacije) kao i plaćanje participacije od 10 kuna za pregled u primarnoj zdravstvenoj zaštiti te pri izdavanju lijeka u ljekarni. Postojeća iskaznica dopunskog zdravstvenog osiguranja i nadalje je sredstvo plaćanja sudjelovanja u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj koje imaju ugovor s HZZO-om.

Svi osiguranici/ugovaratelji dopunskog zdravstvenog osiguranja moći će tijekom listopada 2013. godine  provjeriti na Internet stranici HZZO-a (www.hzzo.hr) stanje uplata za svoju premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja.

Izvor:
HZZO

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.