Hrvatska kuća srca donirala Klinici za dječje bolesti Zagreb nove uređaje za dijagnostiku srčanih bolesti


Hrvatska kuća srca donirala Klinici za dječje bolesti Zagreb nove uređaje za dijagnostiku srčanih bolesti

Zaklada "Hrvatska kuća srca" donirala je Kardiološkom odjelu Klinike za dječje bolesti Zagreb najnoviju izvedbu 24-satnih mjerača tlaka i 12-kanalni EKG, neophodne medicinske aparate u dijagnostici srčanih bolesti. Donacija vrijedna 50 tisuća kuna ključna je za pravovremenu dijagnostiku kardiovaskularnih bolesti.

Donaciju je sanacijskom upravitelju bolnice Osmanu Kadiću svečano uručio upravitelj Zaklade akademik Davor Miličić i pritom istaknuo: "Ovo je svakako i naša velika prilika da educiramo javnost kako od kardiovaskularnih bolesti obolijevaju i djeca. Postavljanjem dijagnoze već u dječjoj dobi i modificiranjem rizičnih faktora tijekom odrastanja direktno smanjujemo nastanak preuranjenih kardiovaskularnih bolesti".

O važnosti donacije za rad Kardiološkog odjela Klinike za dječje bolesti Zagreb koji provodi dijagnostiku i liječenje djece sa strukturnim srčanim manama, poremećajima srčanoga ritma, hipertenzijom, kardiomiopatijama te srčanim problemima u sklopu različitih bolesti, govorio je Osman Kadić: "Kontinuirani razvoj dijagnostike, medicinske opreme i kardijalne kirurgije značajno unapređuje pedijatrijsku kardiologiju u području fetalne, neonatalne i rane dojenačke dobi. Kao ravnatelja posebno me veseli što smo, uz pomoć Zaklade "Hrvatska kuća srca", napravili novi korak u stvaranju kvalitetnije podloge za rano otkrivanje bolesti srca, a kako bi  što ranije počeli s potrebnom terapijom i osigurali veći uspjeh liječenja."

Zakladi "Hrvatska kuća srca" priključili su se studenti Pravne klinike Pravnog fakulteta i u akciji "Za mala srca Klaićeve" prikupili sredstva za još jedan 24-satni mjerač tlaka koji će biti naknadno isporučen. Studenti su  sudjelovali i u osvještavanju javnosti o potrebama i problemima u području kardiovaskularnih bolesti kod djece.

Hrvatska-kuca-srca-2

Članica Upravnog odbora Zaklade dr. Ivana Portolan Pajić i studenti

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.