Ina May Gaskin u Zagrebu, 20-21.04. 2012.


Ina May Gaskin u Zagrebu, 20-21.04. 2012.

Zadovoljstvo nam je najaviti gostovanje poznate američke primalje, Ine May Gaskin, u Zagrebu, koja će tijekom dva dana 20. i 21. travnja 2012. u kongresnoj dvorani hotela International u Zagrebu održati niz predavanja o fiziološkom porodu.

Ova iznimna žena i vrsna predavačica koja nesebično dijeli svoje bogato znanje i iskustvo međunarodni je autoritet u porođaju i primaljstvu. Njezin rad na području primaljstva i fiziološkog poroda prepoznaju i podjednako cijene primalje, ginekolozi i opstetričari diljem svijeta. Lani je nagrađena od strane švedskog parlamenta Nagradom za pravi životni put (the  Right Livelihood Award), koja se dodjeljuje za "osobnu hrabrost i društvenu transformaciju" i smatra se alternativom Nobelovoj nagradi.

Tijekom dva dana u Zagrebu Ina May Gaskin će govoriti o fiziološkim, emocionalnim i psihološkim aspektima trudnoće i poroda, o učincima pretjerane medikalizacije i rutinskih intervencija pri porodu, o "zakonu sfinktera", o najčešćim komplikacijama poroda, i o mnogim drugim aktualnim temama.

Posebna tema biti će porodi zatkom i blizanački porodi, u čemu Ina May Gaskin ima veliko praktično iskustvo. Od praktičnih vještina polaznici će imati priliku naučiti neke od zahvata i tehnika koje Ina May Gaskin koristi u svom radu, uključujući i po njoj nazvan Gaskin-manevar koji se primjenjuje kod distocije ramena. Ina May je neke svoje tehnike naučila od tradicionalnih primalja u Gvatemali. Vi ne morate putovati na drugi kraj svijeta  da biste proširili svoje znanje jer Ina May Gaskin dolazi k nama u Hrvatsku. Dođite u hotel International u Zagrebu i poslušajte njezina predavanja.

Ina May Gaskin je certificirana profesionalna primalja (Certified Professional Midwife, CPM) i posjeduje počasni doktorat University of West London, UK. Utemeljila je porodni centar The Farm Midwefery Center u državi Tennessee koji je u više od trideset godina rada održao stopu carskog reza na 1,5 posto, unatoč činjenici da je stopa carskog reza u rodilištima SAD-a nedavno premašila 30 posto.

Udruga RODA, organizator gostovanja, pruža vam mogućnost da sudjelujete u ovom događaju i poslušate predavanja Ine May Gaskin. Kotizacija je 450 kn za oba dana ili 280 kn za jedan dan. Prijaviti se možete putem on-line prijavnice. Za sudionice i sudionike koji stižu izvan Zagreba bit će ponuđen smještaj po povoljnim uvjetima.

Posebna pogodnost za redovne studente medicine, primaljstva ili sestrinstva - Udruga RODA nudi 5 besplatnih kotizacija za studentice i studente medicine, primaljstva ili sestrinstva.

Sve informacije o prijavama za sudjelovanje i smještaju možete dobiti na e-mail adresi inamay@roda.hr ili na internetskim stranicama Udruge RODA

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.