Liječenje psorijaze može smanjiti rizik od drugih bolesti


Liječenje psorijaze može smanjiti rizik od drugih bolesti

Prema mišljenju dermatovenerologa, liječenje psorijaze može smanjiti rizik od razvoja drugih bolesti. Naime, poznato je da oboljeli od psorijaze, posebice oni s teškim oblikom bolesti, imaju veći rizik od razvoja cijelog niza zdravstvenih poremećaja kao što su pretilost, dijabetes, hipertenzija, povišeni kolesterol, moždani udar i srčani udar.

Inače, treba spomenuti da psorijazu karakteriziraju crvene mrlje na koži prekrivene srebrnastim ljuskicama, suha, raspuknuta koža koja može i krvariti, svrbež, žarenje, bolnost zadebljani nokti ili nokti sa točkastim udubljenjima ili brazdama, te otečeni ili ukočeni zglobovi. Svakako treba spomenuti da psorijaza nije zarazna bolest.

Smatra se da oboljeli od psorijaze , čak i oni s blagim oblikom bolesti, trebaju biti svjesni da psorijaza može imati utjecaj na njihovo cjelokupno zdravlje.

Također, nije na odmet znati da liječenje upale kože kod pacijenata s psorijazom, također može smanjiti upalu i u drugim dijelovima tijela te smanjiti rizik od srčane bolesti. Izuzetno je bitno da oboljeli od psorijaze kontinuirano liječe svoju bolest, održavaju zdravu tjelesnu težinu te razgovaraju sa svojim liječnikom o kontroli zdravlja njihova srca.

Liječenje psorijaze, ne samo da poboljšava zdravlje kože, nego poboljšava i sveukupno zdravlje, ističu stručnjaci..

Izvor:
American Academy of Dermatology

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.