Medtronic među najinovativnijim kompanijama na svijetu


Medtronic među najinovativnijim kompanijama na svijetu

Medtronic je prepoznat zbog vodstva na području razvoja i uvođenja terapije dubinskom elektrostimulacijom mozga (Deep Brain Stimulation – DBS), koja pomaže pri liječenju neuroloških stanja pomoću električnih impulsa koji se kontrolirano dovode u određene dijelove mozga.

Kompanija Medtronic objavila je da je prema Technology Review kojeg objavljuje Massachusetts Institute of Technology (MIT) izabrana među 50 najinovativnijih kompanija na svijetu. Lista, poznata pod nazivom TR50, uključuje kompanije za koje Technology Review smatra da su demonstrirale svoju superiornost kad je u pitanju razvoj tehnologija te korištenje istih za razvoj poslovanja i mijenjanja načina na koji živimo.

Inače više od 15 godina Medtronic surađuje s vodećim liječnicima te ulaže u razvoj terapije. Dubinska elektrostimulacija mozga je 1995. godine prvi put komercijalizirana izvan SAD-a, a Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) odobrila ju je 1997. godine za sprječavanje tremora gornjih ekstremiteta. Medtronic je nastavio unaprjeđivati tehnologiju i širiti mogućnosti njene primjene.

Danas je DBS terapija Medtronica odobrena za terapiju simptoma Parkinsonove bolesti te za elektroterapiju kronične, neizlječive distonije te teškog opsesivno-kompulzivnog poremećaja u slučaju lošeg rezultata terapije lijekovima. Kompanija je također 2009. godine dobila FDA odobrenje za najnoviju seriju Activa® elektrostimulatora, kao najnaprednije sustave za neurostimulaciju koji su trenutno dostupni, uključujući i prvi elektrostimulator s baterijom na punjenje koji se koristi u DBS terapiji.

"Ponosni smo što je na naš rad na unaprjeđenju DBS terapije prepoznat," izjavio je Hrvoje Badovinac, direktor regije Adriatic kompanije Medtronic. "U suradnji s vodećim liječnicima, postavili smo temelje DBS terapije te smo kontinuirano unaprjeđivali tehnologiju kako bi pomogli pacijentima diljem svijeta. Veseli nas što su prepoznata nastojanja naših zaposlenika i partnera koji su sudjelovali u inoviranju ovih tehnologija."

Lista TR50 pokriva široki spektar industrijskih grana uključujući energiju, računalstvo, Internet, biomedicinu i materijale. Sve kompanije koje su 2010. godine uključene na listu TR50 procjenjivane su na temelju tri kriterija: poslovni model, strategije za implementaciju i kontinuirano unaprjeđenje tehnologija te vjerojatnost uspjeha. Cjelokupnu listu nagrađenih kompanija možete pronaći na http://www.technologyreview.com/companywatch/tr50/.

Prilikom objave liste, urednik Technology Review David Rotman izjavio je: "Pri sastavljanju liste TR50, odabrali smo one kompanije koje ove godine imaju najvažnija otkrića i proboje, kao i kompanije koje su uspješno razvile poslovanje i tržišta na temelju inovativnih novih proizvoda."

Izvor:
Grayling

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.