Medtronic pokrenuo internet portal kako bi potaknuo inovacije u medicinskoj tehnologiji


Medtronic pokrenuo internet portal kako bi potaknuo inovacije u medicinskoj tehnologiji

Tvrtka Medtronic, Inc. pokrenula je Medtronic Eureka, europski internet portal za medicinsku tehnologiju, kako bi pomogla liječnicima i izumiteljima u području medicinske tehnologije da svoje inovativne ideje stave u uporabu.

 

Program Medtronic Eureka osmišljen je kako bi osigurao jednostavniji proces za prijavljivanje ideja te tako omogućio snažno partnerstvo između Medtronica i europskih izumitelja u cilju lakšeg dolaska novih koncepata proizvoda na tržište te poboljšanja života pacijenata diljem svijeta. Ovaj program odgovara na potrebu liječnika za jasnim, jednostavnim procesom u kojem će potencijal njihovih ideja ocjenjivati stručnjaci.

"Kroz Eureku, Medtronic nastoji povećati broj inovacija u medicinskoj tehnologiji te omogućiti pacijentima bolji pristup tehnologiji koja im spašava život. Radujemo se što nastavljamo graditi budućnost medicine u suradnji s europskim izumiteljima pružajući mogućnost novim konceptima proizvoda da unaprijede zdravstvo u cjelini", rekao je Rob ten Hoedt, predsjednik tvrtke Medtronic za Europu.

Europa ima dugu tradiciju inovacija medicinske tehnologije: prvi ugradbeni elektrostimulator srca proizveden je 1958. godine u Švedskoj, prva koronarna angioplastika izvedena je 1977.  godine u Švicarskoj, prva zamjena cijeloga spinalnog diska obavljena je 1989.  godine u Njemačkoj, a prve transkateterske ugradnje srčanog zaliska prije desetak godina u Francuskoj i Velikoj Britaniji. 

Prijavom nove ideje putem portala Medtronic Eureka izumiteljima se osigurava objektivna procjena koju obavlja  tim obučenih stručnjaka. Ovaj jednostavan proces omogućuje dosljedan pristup ocjenjivanju ideja iz Europe tako da se ideje mogu razmotriti s obzirom na odgovarajuće potrebe u svim terapeutskim područjima Medtronica. O inicijalnoj odluci Medtronica u pogledu njihove ideje izumitelje se informira u roku od prosječno 3 mjeseca od podnošenja ideje. Ocijeni li se da se neka ideja ne uklapa u poslovanje Medtronica, izumiteljima se pruža mogućnost da istu tu ideju razmotri MD Start, neovisni inkubator medicinskih uređaja sa sjedištem u Švicarskoj. Ovaj proces u dva koraka osmišljen je kako bi se osigurali najbolji izgledi za izum u ponovnom razmatranju.

"Uvjereni smo da će pristup usmjeren na Europu, koji štiti izumitelje i povećava im mogućnosti da surađuju u razvoju inovacija, dati odlične rezultate i potaknuti razvoj medicinske tehnologije", rekao je Dr. Stephen Oesterle, viši potpredsjednik sektora Medicine i tehnologije u Medtronicu.

Izvor:
Grayling

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.