Medtronic u potrazi za trkačima na duge staze koji koriste medicinsku tehnologiju


Medtronic u potrazi za trkačima na duge staze koji koriste medicinsku tehnologiju

Kompanija Medtronic najavila je kako su otvorene prijave za trkače diljem svijeta koji koriste medicinsku tehnologiju, a koji žele predstavljati svoje zemlje u ovogodišnjoj ekipi "Medtronic Global Heroes" (Medtronicovi svjetski heroji).

Odabrat će se najviše 25 trkača; njima i po jednoj osobi u pratnji platit će se sudjelovanje za utrke "Medtronic Twin Cities Marathon" ili "Medtronic TC 10 Mile", te darovati putni paketi koji uključuju putne troškove i smještaj za "svjetske heroje" i pratitelje.

Ovogodišnje događanje 2Medtronic Twin Cities Marathon2 održat će se tijekom vikenda, u razdoblju između 3. i 5. listopada. Od 2006. godine do danas 184 trkača iz 27 zemalja, kojima je dijagnosticiran niz različitih kroničnih i degenerativnih bolesti, trčalo je predivnom stazom koja vijuga između jezera i naselja Minneapolisa i St. Paula.

Prijavnice i informacije o ekipi "Medtronic Global Hero" dostupne su na internetskoj stranici www.medtronic.com/globalheroes. Rok za predaju prijava je 25. travnja 2014.

Program pod nazivom "Global Heroes" (Svjetski heroji) rezultat je suradnje organizacija Twin Cities In Motion (organizatori događanja "Medtronic Twin Cities Marathon") i Medtronic Philanthropy, te odaje priznanje trkačima diljem svijeta koji koriste neki medicinski uređaj. Za utrke se mogu prijaviti svi trkači s prihvatljivim uređajima, bez obzira na njihova proizvođača.

Kako bi se kvalificirali i postali "svjetski heroji", trkači moraju koristiti medicinske uređaje u liječenju jedne od sljedeći bolesti ili poremećaja: srčane bolesti, dijabetesa, kronične boli, spinalnih poremećaja, ili neuroloških, gastroenteroloških i uroloških poremećaja. Medicinski uređaji koji dolaze u obzir uključuju bilo koji pacemaker ili ugradbeni kardioverter defibrilator (ICD), sve spinalne i neurološke uređaje, te bilo koju inzulinsku pumpu ili srčani zalistak.

Trkače će odabrati poseban odbor organizacije Twin Cities In Motion. Postoji mogućnost da će se morati zadovoljiti određeni uvjeti, a svi prijavljeni moraju potvrditi da su o sudjelovanju u utrci razgovarali sa svojim liječnicima.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.