Ministar Ostojić ne pristaje na "uzmi ili ostavi"


Ministar Ostojić ne pristaje na "uzmi ili ostavi"

Danas je u Banskim dvorima propao i drugi postupak mirenja u kolektivnom radnom sporu između Vlade RH i strukovnih sindikata liječnika i medicinskih sestara.

Naime, sindikati ni danas nisu odustali od svojih zahtjeva, a ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić poručio je da sindikati traže prema principu "uzmi ili ostavi" te da u Vladi RH na to ne mogu pristati.

Kao razlog neuspjelog mirenja naveo je zahtjeve dvaju sidikata koji su tijekom postupka mirenja htjeli potpisati sporazum s učincima kolektivnog ugovora što, ističe, formalno-pravno nije dopustivo. Ministar poziva na novi krug mirenja, a zatim i pregovora.

Ministar Ostojić pozvao je građane da sljedeća dva dana u medijima prate priopćenja Ministarstva zdravlja kojima će dobiti jasne upute o radu bolnica za vrijeme štrajka. Preko medija građani će dobiti brojeve telefona i e-mail adrese na kojima se mogu obratiti, rekao je Ostojić novinarima nakon neuspjelog mirenja sa sindikatima te poručio da je organizacijski u bolnicama sve spremno za rad u vrijeme štrajka.

Izvor:
HRT

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.