Nestlé predstavio novi proizvod u segmentu hrane za dojenčad – Tekući NAN


Nestlé predstavio novi proizvod u segmentu hrane za dojenčad – Tekući NAN

Tvrtka Nestlé proširila je NAN asortiman hrane za dojenčad gotovim NAN proizvodima u tekućem obliku. Tekući NAN proizvodi služe kao nadopuna dojenju odnosno kao dio raznolike prehrane dojenčadi nakon šestog mjeseca starosti.

Nakon prvih mjeseci hranjenja bebe isključivo majčinim mlijekom, koje je kao jedina hrana dostatno u prvih 6 mjeseci, slijedi razdoblje uvođenja novih namirnica. Prema pedijatrijskim preporukama optimalno razdoblje za početak dohrane je nakon navršenih 4 do 6 mjeseci života, pri čemu mlijeko i dalje ostaje glavna namirnica u količini od 500ml dnevno. Majkama se savjetuje nastavak dojenja, no u slučaju kada to nije moguće prehrambene potrebe bebe trebaju se zadovoljiti dojenačkim mliječnim pripravcima. O ovoj važnoj temi na predstavljanju novih proizvoda razgovarali su prim. dr. Alemka Jaklin Kekez, pedijatar gastroenterolog i Denis Schmidt, stručni savjetnik u odjelu Nestlé dječje hrane dok je poznata voditeljica i glumica Doris Pinčić Rogoznica podijelila svoja majčinska iskustva.

"Danas je sve izraženija svijest o važnosti uvođenja pravilne prehrane od najranije dobi te međusobne povezanosti hrane i zdravlja. Nestlé je vodeća prehrambena kompanija na svijetu s najvećom istraživačkom mrežom u industriji pa je naša uloga u podršci društvenom razvoju ključna. Naši su proizvodi produkt najmodernijih dostignuća nutricionističke znanosti te povezuju područja farmacije i prehrambene industrije. Tekući NAN nastao je kao odgovor na potrebe suvremenih mama koje svojoj djeci žele osigurati visoko kvalitetan i hranjiv proizvod, koji je odmah spreman za upotrebu.", izjavila je Koraljka Mlakar, voditeljica kategorije dječje hrane Nestlé za Adriatic regiju. 

Tekući NAN na tržištu je dostupan u tri verzije - prijelazna mliječna hrana za dojenčad NAN PRO 2 u pakiranju od 500 ml namijenjen djeci od 6 mjeseci starosti nadalje, NAN PRO 3 u pakiranju od 500 ml namijenjen djeci od 10 mjeseci starosti nadalje te mlijeko za malu djecu NAN OPTIPRO 1+ u pakiranju od 1l namijenjen djeci starijoj od godine dana.

NAN-proizvodi-2

Doris Pinčić Rogoznica, Koraljka Mlakar, Denis Schmidt i Alemka Jaklin Kekez

Oglasna vijest

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.