Novi anesteziološki uređaji za hrvatske bolnice


Novi anesteziološki uređaji za hrvatske bolnice

Potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi mr. Darko Milinović, u sklopu projekta zanavljanja medicinske opreme, potpisao je ugovore o nabavi 42 anesteziološka uređaja, ukupne vrijednosti 24 milijuna kuna, s rokom isporuke od 90 dana.

Radi se o 30 standardnih anestezioloških uređaja, 7 naprednih anestezioloških uređaja, te 5 anestezioloških uređaja s MR okruženjem, koji će s obzirom na iskazane potrebe i smjernice stručnog povjerenstva biti raspoređeni u sljedeće ustanove: KBC Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek, KB Dubrava, KB Merkur, KB "Sestre milosrdnice", Kliniku za dječje bolesti Zagreb, OB "Hrvatski ponos" - Knin i OB Pakrac.

Trenutno u bolnicama u RH postoji nešto je više od 430 anestezioloških aparata, prosječne starosti 17,7 godina. S obzirom na namjenu navedenih uređaja, njihovim zanavljanjem omogućiti će se povećanje ukupne kvalitete pružanja zdravstvene zaštite, ne samo u djelatnosti anesteziologije i intenzivnog liječenja već i u svim ostalim usko povezanim djelatnostima (kirurgija, ortopedija, ginekologija i opstetricija, otorinolaringologija...)…, a osobito važnom smatramo nabavu anestezioloških uređaja s MR okruženjem za KBC Zagreb, KBC Rijeku, KBC Split, KBC Osijek i Kliniku za dječje bolesti, što omogućava obavljanje MRI dijagnostičkih pretraga, osobito djeci, ali i svim drugim bolesnicima kojima je potrebna sedacija za obavljanje MR dijagnostike.

Izvor:
MZSS RH

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.