Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja


Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) u suradnji s Hrvatskom liječničkom komorom (HLK), Zdravstvenim veleučilištem u Zagrebu, KBC "Sestare milosrdnice", udrugom studenata medicine CRomsic, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom, te patronažnim sestrama domova zdravlja Zagreb Istok, Zagreb Centar i Zagreb Zapad, danas organizira obilježavanje Svjetskog dana zdravlja pod sloganom "Što ja mogu učiniti za svoje zdravlje?".

Prema prijedlogu Svjetske zdravstvene organizacije tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dijabetes i prevencija dijabetesa.
 
Na zagrebačkom Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg), danas od 10,00 do 13,30 sati, građani će moći izmjeriti razinu šećera u krvi, krvi tlak te odrediti indeks tjelesne mase (ITM).

Na štandovima će posjetitelje dočekati liječnici, medicinske sestre i studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji će ih provesti kroz proces preventivnih pregleda važnih za otkrivanje dijabetesa, te im dati stručne savjete za zdravlje.

Posjetitelji će moći dobiti i informativne materijale o prevenciji dijabetesa i o zdravim životnim navikama, a simbolično će im se dijeliti jabuke kao primjer zdrave prehrane.

U 12 sati na Cvjetnom trgu s građanima će biti ravnateljica HZZO-a gđa Tatjana Prenđa Trupec i predstavnici Hrvatske liječničke komore.

Izvor:
HZZO

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.