Održana 1. Nacionalna konferencija o kvaliteti i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji i procjeni zdravstvenih tehnologija


Održana 1. Nacionalna konferencija o kvaliteti i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji i procjeni zdravstvenih tehnologija

Danas je održana 1. Nacionalna konferencija o kvaliteti i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji, procjeni zdravstvenih tehnologija: Europska iskustva i perspektive, u organizaciji Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i uz suorganizaciju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, svih strukovnih komora i Koalicije udruga u zdravstvu.

Pozvani predavači, priznati stručnjaci iz Danske, Francuske, Nizozemske, Poljske i Velike Britanije predstavili su europska iskustva i perspektive u području kvalitete i sigurnosti pacijenata, edukaciji, akreditaciji i procjeni zdravstvenih tehnologija.

Po prvi puta su se na konferenciji okupili predstavnici strukovnih komora, udruga pacijenata, medicinskih fakulteta, profesionalnih organizacija, donositelja odluka koji su kroz okrugli stol raspravljali o uspostavljanju i razvoju sustava kvalitete, sigurnosti pacijenata, edukaciji, procjeni zdravstvenih tehnologija, a posebice o akreditaciji bolničkih zdravstvenih ustanova i ostalih nositelja zdravstvene djelatnosti u Hrvatskoj.

Ravnateljica Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi prof. dr. sc. Jasna Mesarić ovom je prilikom izjavila: "Do kraja ove godine prioritet Agencije je osigurati sve potrebne uvjete za početak akreditacijskog postupka u bolnicama. Očekujemo da će akreditacijski postupak započeti početkom 2014. godine, a tijekom 2014. i prve akreditacije bolnica. Važno je istaknuti da je za održivost ovog procesa ključan partnerski odnos Agencije i svih dionika u zdravstvu, što ju u skladu sa strateškim razvojnim pravcima i prioritetom poticanja kvalitete u zdravstvenoj zaštiti Nacionalne strategije razvoja zdravstva 2012. – 2020."

Inače, Agencija aktivno sudjeluje u EU projektima PaSQ JA (Europska mrežu za sigurnost pacijenta i kvalitetu) i EuNetHTA JA (Europska mreža za procjenu zdravstvenih tehnologija) i provodi aktivnosti na međunarodnoj i nacionalnoj razini u skladu s preporukama Vijeća Europe i direktivama Europske unije.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.