Predstavljen Sandoz, jedan od vodećih proizvođača generičkih lijekova u svijetu


Predstavljen Sandoz, jedan od vodećih proizvođača generičkih lijekova u svijetu

Danas je u Zagrebu predstavljena farmaceutska tvrtka Sandoz, jedna od vodećih globalnih tvrtki na tržištu generičkih lijekova. Prema riječima direktora Sandozovog ureda u Zagrebu Igora Haralovića, skrb za zdravlje i trajno poboljšanje kvalitete života njihovo je poslanje koje ostvaruju kroz razvoj, proizvodnju i prodaju farmaceutskih proizvoda vrhunske kakvoće po svima dostupnim cijenama.

Sandoz vodeći europski proizvođač generičkih lijekova

Inače Sandoz je osnovan 1886. godine u Baselu, Švicarska i vodeći je europski proizvođač generičkih lijekova koji proizvodi više od 1.000 proizvoda u više od 5.000 farmakoloških oblika.

Isto tako Sandoz je svjetski lider na području biosimilara (generički biotehnološki lijekovi), a prisutan je u 130 država svijeta (proizvodi dostupni više od 90% svjetske populacije)

Sandoz ima osam globalnih razvojnih centara, a strateški je usmjeren na proizvodnju lijekova za kardiovaskularna i onkološka oboljenja, infekcije i bol.

Sandoz na tržištu RH od 2002.

Sandoz je na hrvatskom tržištu prisutan od 2002. godine, od akvizicije tvrtke Lek, ali je direktno prisutan tek od kraja 2009. godine pod imenom Sandoz.

Sandozov ured u RH podijeljen na dvije divizije (RX, OTC) i mrežu prodajnih predstavnika u većim gradovima (četiri regije) te ima više od 60 zaposlenih.

Na tržištu lijekova u RH ima registrirano više od 70 različitih proizvoda. Vodeći proizvodi u 2009. godini bili su: Tulip, Amlopin, Operil, Sanval, Lekadol, Piramil, Ketonal, Edicin, Ortanol i Azitromicin Lek. Sandoz je na domaćem tržištu lider u lijekovima za prehladu i gripu.

Sandoz leader u palijativnoj skrbi

Sandoz je poznat domaćoj javnosti i kao suorganizator i glavni pokrovitelj humanitarne akcije "Ostani uz mene" čiji su ciljevi: opremanje prve Ustanove za palijativnu medicinu u RH i podizanje javne svijesti o palijativnoj medicini.

Isto tako Sandoz je organizator niza informacijsko-edukativnih aktivnosti s ciljem osnaživanja uloge zajednice u pružanju potpore oboljelim osobama i njihovim obiteljima te uključivanja liječnika, farmaceuta i ostalih zdravstvenih djelatnika u iste.

Uvođenjem generika Sandoz će utjecati na dodatne uštede i osiguravanje financijski dostupnije zdravstvene skrbi uz racionalizaciju troškova zdravstvenog sustava, a samim time će se povećati i dostupnost inovativnih lijekova koji su nova rješenja za određene zdravstvene probleme i bolesti.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.