Regionalna konferencija o poslovanju u zdravstvu "Health Care Business Arena 2013"


Regionalna konferencija o poslovanju u zdravstvu "Health Care Business Arena 2013"

Rastući troškovi, smanjenje proračunskih sredstava, pritisci interesnih grupa, nepodmirena potraživanja i sve veća očekivanja korisnika zdravstvenog sustava okvir je u kojem danas funkcionira zdravstvo i svi koji u njemu participiraju bilo kao korisnici ili pružatelji usluga, osiguravatelji i dobavljači.

Kako situaciju doživljavaju i preživljavaju bolesnici, zdravstveno osoblje, veledrogerije, bolnice, javni i privatni zdravstveni sektor moći će se čuti na Infoareninoj konferenciji posvećenoj poslovanju u zdravstvu Health Care Business Arena 2013 koja će se 23. svibnja pod generealnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RH održati u Hotelu Esplanade u Zagrebu.
Među ostalima, na konferenciji će govoriti pomoćnik ministra pri Ministarstva zdravlja RH Luka Vončina, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Siniša Varga, ministar Federalnog ministarstva zdravstva Bosne i Hercegovine Rusmir Mesihović, pomoćnik ravnatelja za informatiku KBC-a Zagreb Miroslav Mađarić, osnivač i ravnatelj Klinke Svjetlost Nikica Gabrić, redoviti profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Stipe Orešković, pomoćnica ravnatelja Agencije za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi Mirjana Huić te Jasminko Herceg iz HKG – Udruge veledrogerija.

Predstavnici zdravstvenog sustava, privatnog i obaveznog zdravstvenog osiguranja, farmaceutska industrija, ljekarnički sektor, veledrogerije, nadležna ministarstava Hrvatske i regije raspravljat će u okviru okruglih stolova o sljedećim temema: Naučene lekcije – Regionalna iskustva u organizacijskom ustroju i financiranju zdravstvene skrbi, Investicije u zdravstvenom sustavu i E-zdravstvo kao poluga uspostave održivog zdravstvenog sustava.

Bit će govora o aktualnim temama koje se tiču neposredne sanacije i održivosti zdravstvenog sustava vraćanjem duga od 5,2 milijarde kuna i uvođenja rokova plaćanja do 60 dana prema naputcima ministarstva financija, pregovorima u tijeku za mogući otpis duga čemu se protive proizvođači i veledrogerije, ali i sanaciji bolničkog sustava uvođenjem sanacijskih vijeća u bolnice, pravima pacijanata, odnosno o kvaliteti i dostupnosti zdravstvene skrbi.

Konferencija će se održati uz pokroviteljstvo Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova, Hrvatske liječničke komore, Hrvatske udruge poslovdavaca, Hrvatskog liječničkog zbora i Udruge proizvođača generičkih lijekova.

Više informacija o konferenciji možete dobiti ovdje.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.