Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražio uvođenje posebnih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa


Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražio uvođenje posebnih mjera radi sprečavanja širenja koronavirusa

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba zatražio je danas od Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva dozvolu za uvođenje posebnih mjera koje uključuju ograničavanje rada trgovina s prehrambenim artiklima do 20 sati, privremenu obustavu rada ostalih trgovina i trgovačkih centara, uslužnih djelatnosti, ugostiteljskih objekata, kino dvorana, muzeja, sportskih objekata i noćnih klubova, kako bi se spriječilo širenje novog koronavirusa.

Nakon što je danas prijepodne potvrđeno da je dvoje liječnika iz KB Dubrava pozitivno na novi koronavirus, danas poslijepodne je objavljeno da je pozitivan i liječnik iz KBC-a Zagreb, koji je hospitaliziran u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević". U samoizolaciji je također još 11 djelatnika Odjela na kojem radi zaraženi liječnik - kardiolog, odnosno svi oni koji su bili s njim u kontaktu pa vodstvu bolnice nije preostalo drugo do zatvaranja tog dijela kardiologije.

Jednako tako, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", prof. dr. sc. Alenka Markotić rekla je da u njenoj bolnici ima nekoliko slučajeva sumnjivih na zarazu novim koronavirusom.

Inače, treba reći da KB Dubrava postaje respiratorni centar za novi koronavirus za najteže bolesnike.

Trenutno je u Hrvatskoj 49 dokazanih oboljelih od COVID-19, 745 nalaza je u tijeku, a 15 je još u izradi.

Valja spomenuti, da je u susjednoj Italiji stanje vrlo dramatično, naime, samo danas je od infekcije novim koronavirusom (COVID-19) umrlo 368 osoba, a broj zaraženih se popeo na 24.747. U kritičnom stanju se nalazi 1.672 pacijenta.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.