Svjetski dan prve pomoći


Svjetski dan prve pomoći

Poznavanjem prve pomoći i pozivom u pomoć možete spasiti život, spriječiti nastanak trajnih posljedica i skratiti trajanje liječenja i oporavka kod ozlijeđene ili naglo oboljele osobe. Stoga je cilj da što više osoba nauči vještinu pružanja prve pomoći.

U 2011. godini Hrvatski crveni križ održao je 3.501 tečaj prve pomoći u kojima je osposobljeno 41.417 osoba, 37 doktora medicine je osposobljeno za predavače prve pomoći, a dozvolu za predavača obnovila su 32 liječnika.

Ovogodišnji Svjetski dan prve pomoći posvećen  je osobama koje su pod većim rizikom od ozljeđivanja  pod geslom "Prva pomoć za vulnerabilne skupine".

Inicijativom Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca organiziraju se aktivnosti s ciljem ukazivanja na važnost pravodobne i  na pravilan način pružene prve pomoći kao i na važnost sprečavanja ozljeđivanja.

Svi imamo sposobnost naučiti pružati prvu pomoć , te nitko nije izuzet rizika od ozljeđivanja, važno je znati da pažnja i riječi utjehe kojima pružate osjećaj sigurnosti ozlijeđenoj ili naglo oboljeloj osobi također doprinose pozitivnom ishodu u pružanju prve pomoći.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.