U KBC Split zaprimljen muškarac zbog sumnje da je zaražen Wuhan Coronavirusom


U KBC Split zaprimljen muškarac zbog sumnje da je zaražen Wuhan Coronavirusom

U Klinički bolnički centar Split danas je zaprimljen muškarac za kojeg se sumnja da je zaražen Wuhan Coronavirusom (novi Coronavirus (2019-nCoV)). Muškarac je izoliran na Klinici za infektologiju, a zasad nije potvrđen Wuhan Coronavirus.

Muškarcu još nije potvrđena dijagnoza infekcije Wuhan Coronavirusom, ali obzirom na to da je nedavno bio u Kini, preventivno je izoliran. Sve potrebne pretrage su izvršene, a do dobivanja rezultata pretraga, muškarac će ostat izoliran od svih pacijenata u bolnici.

Inače, Klinika za infektologiju KBC-a Split ima osiguran prostor za izolaciju koji je odvojen od ostatka Klinike i bolnice, ima zaseban ulaz te sve što je potrebno da osoba eventualno zaražena Wuhan Coronavirusom bude odvojena od ostalih pacijenata.

U slučaju pozitivnog nalaza, muškarac će biti prebačen u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević", u Zagrebu.

UPDATE:
U ponedjeljak 03.02. 2019. potvrđeno je da muškarac koji je zbog sumnjivih simptoma izoliran u KBC Splitu nije zaražen Wuhan Coronavirusom.

Povezano s viješću:

Izvor:
Slobodna Dalmacija

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.