Udruga SVE za NJU! proslavila četiri godine postojanja


Udruga SVE za NJU! proslavila četiri godine postojanja

Udruga SVE za NJU! je proslavila četiri godine postojanja, te je upriličena press konferencija u Centru za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka. Predsjednica udruge Almenka Balenović, predstavila je novoosnovanu nagradu SVE za NJU! daje VAM-a, u spomen na osnivačicu i prvu predsjednicu udruge gđu. Vesnu Andrijević – Matovac.

Nagrada VAMA se dodjeljuje pojedincima koji su u svom osobnom djelovanju doprinijeli borbi protiv raka dojke, te je odlukom komisije za dodjelu nagrade ista pripala posthumno gđici Vidi Borš. Inga Borš je preuzela nagradu i naglasila kako borba njene sestre nije bila uzaludna, te je Vida kroz svoj blog ("Humor a ne tumor") pokazala kako se drugačije može gledati na tu bolest.

Predsjednica udruge Almenka Balenović najavila je otvaranje novog Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima od raka u Osijeku. Centar SVE za nju! – Palia se otvara u suradnji sa dvije lokalne udruge Palia i Mammae.  Otvoriti će svoja vrata za sve žene oboljele od raka i njihove obitelji sredinom travnja.

Dopredsjednica udruge Ljiljana Vukota, je predstavila nove knjižice za žene oboljele od raka u njihove obitelji koje je udruga SVE za NJU! napravila zahvaljujući projektu EIDHR, financiranom od strane Europske unije. Knjižice će se dijeliti besplatno putem pratnera projekta: Hrvatske komore medicinskih sestara u bolnicama diljem RH.

Za kraj, Udruga SVE za NJU! poziva javnost Zagreba da nam se pridruže u proslavi dana borbe protiv raka dojke: Dana narcisa 24.03. 2012. na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) i u Kaptol centru u Zagrebu.

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.