Zbog epidemije koronavirusa zabranjuje se napuštanje prebivališta


 Zbog epidemije koronavirusa zabranjuje se napuštanje prebivališta

Na jutrošnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, priopćeno je da u Hrvatskoj u odnosu na jučer u 16 sati imamo 52 nova slučaja zaraze novim koronavirusom, a time se je broj zaraženih popeo na 306.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je da potpisuje odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Hrvatskoj.

"Brojevi zaraženih ipak rastu, očekujemo i daljnji rast, tako da su ovo nužne mjere", rekao je Božinović.
Iz zabrane napuštanja mjesta prebivališta, dodao je, izuzet će se osobe i djelatnosti koje su bitne za promet i kretanje koje je nužno za opskrbu područja, dnevne migracije, zaposlenih u bitnim službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova, sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, izvješćivanje javnosti, dakle novinar, stanovnika koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb, vitalnih obiteljskih razloga, putovanje na posao i s posla ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, i žurne operativne službe koje sudjeluju u sprečavanju širenja bolesti.

"Zdravlje ljudi i sprečavanje širenja zaraze je zadaća broj jedan i tu neće biti nikakvog kompromisa", rekao je Božinović.

Trenutno je u svijetu od novog koronavirusa oboljelo 351.608 osoba, umrlo je 15.361 osoba, a oporavilo se njih 100.600.

Povezano s viješću:

Izvor:
HRT

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.