9. hrvatski dan ljekarni


9. hrvatski dan ljekarni

Povodom obilježavanja 9. hrvatskog dana ljekarni, danas na Cvjetnom trgu u Zagrebu, od 10 do 14 sati, organizira se javnozdravstveno događanje na kojem će se moći izmjeriti gustoća kostiju, te dobiti savjet od liječnika i ljekarnika o lijekovima i liječenju osteoporoze. Naime, ovogodišnja tema obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni je "Osteoporoza – o rizicima i prevenciji posavjetujte se s ljekarnikom" s  ciljem  podizanja  svijesti  o  ovoj bolesti koja je "tiha epidemija"  unutar zdravstvenog sustava.

Inače, Hrvatski dan ljekarni se obilježava na današnji dan obzirom da je 29. listopada 1271. u Trogiru prvi put spomenuta neka ljekarna u Hrvatskoj.

Cjelokupni projekt obilježavanja Hrvatskog dana ljekarni osmišljen je radi promicanja ljekarništva i ljekarničke struke u javnosti te ljekarne kao mjesta, gdje se uz izdavanje lijekova i drugih proizvoda za zdravlje, mogu dobiti stručni savjeti o pravilnoj i racionalnoj uporabi lijekova, očuvanju zdravlja, prevenciji bolesti i poboljšanju kvalitete života.

Inače, sve ljekarne u Hrvatskoj opskrbljene su plakatima s najavom obilježavanja 9. hrvatskog dana ljekarni, kojima se pozivaju pacijenti/građani da danas posjete ljekarnu i pitaju sve što ih zanima o prevenciji osteoporoze i ispravnoj uporabi lijekova i medicinskih proizvoda, te prigodnim brošurama o osteoporozi.

Izvor:
HFD
 

 

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.