Javnozdravstvena akcija "Pokretom protiv Parkinsona" danas u Maksimiru


Javnozdravstvena akcija "Pokretom protiv Parkinsona" danas u Maksimiru

Međunarodna javnozdravstvena akcija "Pokretom protiv Parkinsona" obilježava se danas od 10 do 15 sati u Maksimirskom parku u Zagrebu, a u šetnji "putem nade" sudjelovat će brojni pacijenti i članovi njihovih obitelji, liječnici, umjetnici i mnogi poznati građani iz različitih sfera društvenog djelovanja. Predstavnici Udruge i njihovi suradnici tijekom dana demonstrirat će i nekoliko vježbi idealnih za oboljele od Parkinsonove bolesti, a koje uključuju klasičnu fizikalnu terapiju, ples, boks, tai-chi i pilates.

Organizator akcije, već četvrtu godinu za redom, Udruga je "Parkinson i mi", s ciljem podizanja razine javne svijesti o Parkinsonovoj bolesti, progresivnoj neurološkoj bolesti koja postaje sve veći javnozdravstveni problem. Parkinsonova bolest kronična je progresivna neurološka bolest koja znatno smanjuje kvalitetu života pacijenata i članova njihovih obitelji pa onda i šire zajednice, a u Hrvatskoj od nje boluje više od 13.000 građana.

Akciju će svojim nastupima podržati i Massimo, Zvjezdan Ružić, Nenad Bach i Martina Kutleša s Jazz Bandom (feat Saša Nestorović).

Okupljeni će svoju podršku u borbi protiv Parkinsonove bolesti moći pokazati nošenjem prigodnih majica koje će se moći kupiti na štandu Udruge, a na druženju s članovima Udruge, liječnicima, fizioterapeutima i ostalim stručnjacima moći će saznati sve o samoj bolesti, metodama liječenja u Hrvatskoj, radu Udruge, kao i sve ostale informacije.

Izvor:
Udruga Parkinson i mi

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.