Na Braču 37 osoba zaraženo sa SARS-CoV-2


Na Braču 37 osoba zaraženo sa SARS-CoV-2

Tijekom popodneva obrađena su preostala 42 uzorka testa na novi koronavirus SARS-CoV-2 na Braču. Utvrđeno je kako je uz jutrošnjih osam još sedam osoba zaraženo te je sada tamo broj oboljelih od jučerašnjih 22 narastao na ukupno 37.

Otok Brač idućih 14 dana bit će pod strogim epidemiološkim mjerama. Ograničeno je zadržavanje na ulicama i javnim površinama, obustavljen je javni promet, odgođeni su pogrebi, društvena okupljanja i rad u trgovini. Dakle, otok se vraća na režim koji je bio na snazi prije 27. travnja, kada je počela prva faza ublažavanja.

Dok se cijela Hrvatska sprema za tzv. novo normalno, Bračani su vraćeni na početak. Opet policijske blokade na cestama, neće se sutra otvoriti škole, kafići, neće biti ni misa. Dva tjedna na kopno će se moći samo uz valjan razlog i s e-propusnicom.

Inače, na današnjoj ranijoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite potvrđeno je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze novim koronavirusom te da su tri osobe umrle.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je od COVID-19 oboljelo 4.167.918 osoba, umrlo je 283.189 osoba, a oporavilo se njih 1.467.407.

Izvor:
HRT, Corriere Della Sera

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.