Sve više zaraženih Wuhan Coronavirusom


Sve više zaraženih Wuhan Coronavirusom

Od jučer se broj umrlih od infekcije Wuhan Coronavirusom (novi Coronavirus (2019-nCoV)) u Kini popeo na 56. Trenutno je više od 2.000 ljudi na svijetu zaraženo Wuhan Coronavirusom. Trenutno, najveći problem predstavlja njegova prenosivost. Naime, postoji mogućnost, da se za razliku od SARS-a, ovaj virus može prenositi prije nego što se kod neke osobe pokažu znaci bolesti.

Ova mogućnost je vrlo alarmantna za zdravstvene stručnjake jer bi u tom slučaju bilo mnogo teže otkriti osobe zaražene Wuhan Coronavirusom, a također javili bi se i problemi s karantenom.

Inače, danas su u Kini najavili obustavu autobusnog prijevoza na dugim relacijama u istočnoj provinciji Shandong, u kojoj živi oko 100 milijuna ljudi. Autobusima na dugim relacijama je također zabranjen polazak ili dolazak u Peking i Šangaj. Zanimljivo je da su u zračnoj luci u Šangaju postavili termalne kamere koje provjeravaju temperaturu osoba koje prolaze sigurnosnu kontrolu.

Jednako tako, Kina je privremeno zabranila prodaju divljih životinja na tržnicama, u supermarketima i restoranima te na platformama za e-trgovinu.

Valja istaknuti, da za ovaj novi Coronavirus još nije identificiran izvor zaraze, te da nije jasno koliki je rizik njegove mutacije i kako se širi.

Povezano s viješću:

Izvor:
Reuters, Guardian, France 24

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.