Tvrtka Salvus donirala dezinficijense i zaštitne maske za 329 općina


Tvrtka Salvus donirala dezinficijense i zaštitne maske za 329 općina

Tvrtka Salvus donirala je Hrvatskoj zajednici općina 6.580 litara sredstva za dezinfekciju površina te više od 7.000 pamučnih zaštitnih maski za lice, ukupne vrijednosti 268.000 kuna. Tvrtka Salvus dokazala se kao društveno odgovorna kompanija kojoj su briga za zdravlje i dobrobit zajednice na prvome mjestu te je donirala i tri najveće bolnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Općine su značajno pogođene epidemiološkom situacijom vezano za bolest COVID-19 jer pokrivaju veći broj ruralnih sredina i područja od posebne državne skrbi te će ova donacija pomoći uspostavi normalnog života, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Salvus Teodor Švaljek.

Također, dodao je, da je u ovim zaista izazovnim trenutcima, zdravlje i sigurnost građana naš glavni prioritet. Donacijom dezinficijensa i maski za lice, Salvus želi dati svoj doprinos sigurnosti i zdravlju građana u općinama okupljenim u Hrvatskoj zajednici općina.

Inače, ovo nije prva donacija tvrtke Salvus, koja je već zaštitnom opremom donirala Opću bolnicu Zabok te specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Stubičke Toplice, u vrijednosti 18 tisuća kuna za svaku bolnicuDonacija dezinficijensa i maski za lice za 329 općina vrijedna je više od 268.000 kuna.  
Ta donacija omogućit će dezinfekciju općinskih prostorija, vrtića, škola i drugih općinskih prostorija te na taj način zaštititi građane od moguće zaraze COVID-19.

Predsjednik Hrvatske zajednice općina, saborski zastupnik Martin Baričević zahvalio se na vrijednoj donaciji te je istaknuo: "Obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvale vrijedna donacija koja će omogućiti svim našim općinama funkcioniranje i povratak u normalu. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih građana Republike Hrvatske".

Izvor:
Salvus

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.