Pržena hrana povećava rizik od srčanog i moždanog udara


Pržena hrana povećava rizik od srčanog i moždanog udara

Još jedna studija pokazala je da su ljubitelji pržene hrane izloženi većem riziku od srčanog udara i moždanog udara. Naime, što netko više konzumira prženu hranu, to je njegov rizik od srčanog i moždanog udara veći.

Osobe koje jedu prženu hranu jedan do tri puta tjedno imaju 7 posto veći rizik od srčanog i moždanog udara u usporedbi s onima koji su jeli prženu hranu manje od jednom tjedno.U osoba koje svakodnevno jedu prženu hranu, taj rizik je 14 posto veći.

Inače, neka prethodna istraživanja povezala su konzumaciju pržene hrane s kroničnim bolestima, kao što su dijabetes tipa 2, zatajivanje srca, pretilost i visoki krvni tlak.

Izvor:
Clinical Nutrition

Copyright © 2000. - 2015. Cybermed d.o.o. Sva prava pridržana.