Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na antibiotike


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

crni labud

26.02.2009. 14:50

Imam 27 godina i alergija na antibiotike se javila prije 2 godine. Tacno nije utvrđeno na sto sam alegicna simptomi su crvene tackice po tjelu i trnu dlanovi , stopala i usne tak je bilo u pocetku dok poslije gubitak zraka i nesvjestica. Inace panicarim pa dal je moguce da je to razlog ovom a ne alergija. .Doktori su diagnosticirali kao alergiju i jedino sto mi daju je inekcija antialergijska i bez puno pitanja tu se sve zavrsi.
Inace zdravo se hranim i vodim racuna o tjelo vjezbama. Nisam nikada imala problema sa antibioticima prije. Jedino dok sam bila jos mlađa nisam izbjegavala alkohol taj dan kad popijem tabletu protiv bolova . Nisam uzimala sa alkoholom nikada jedno na isti dan par sati razlike dal je to moglo da utice na ovo sad .
Molim vas da mi kazete sta je mogucnost pomenutim simptomima i sto dalje. Ja izbjegavam antibiotike tako da nisam dugo imala pomenuti problem. Okrenila sam se zdravoj prehrani i ljecenju prirodnim putem koliko je moguce.
Hvala
Aidadel

Darko Richter, dr. med.

26.02.2009. 16:45

Iz ovoga ne mogu ništa zaključiti, a ako bih htio biti kratak, odmah bih vam odbrusio da trebate otići do psihoterapeuta.
Dakle, ili je to, ili je nešto drugo, organskije. A da li je ovo potonje, moglo bi se vidjeti ako biste si dali truda da mi kažete o kojim je "antibioticima" riječ, kada se sve događalo, da li se događalo prije, ili nakon antibiotika, i da li se kada događala a da i niste bili svjesni da ste uzeli antibiotik, te, na kraju, ako ste uzeli antibiotik, kako dugo iza toga su izbili simptomi.

crni labud

26.02.2009. 21:50

Rijec je o kafetinu, paracetamolu,panadol extra, cak i klindamicinu ni jednu od navedenih nisam uzimala dok sam pila alkohola samo neofen.Ponavljam ne sa alkoholom.
Jos jedino sam koristila b kompleks za kozu i anti baby s kojima nije bilo vidni problema.
Da uvijek sam bila svjesna da uzimam tabletu i uvijek sa razlogom. A simptomi se javljaju otprilike 15 min ne prođe pola sata.
Hvala
Aidadel

Darko Richter, dr. med.

26.02.2009. 22:55

Nijedan od navedenih lijekova nije antibiotik, osim klindamicina. A vrijeme pojave smetnji govori da tu može biti neke veze. ja bih rekao da je u pitanju preosjetljivost na konzervanse, a ne prava alergija neposrednog tipa. Ako je to točno, slične biste smetnje mogli imati od aspirina i općenito salicilata, kukuruza, banana, Vegeta, konzervirane hrane i svih flaširanih, obojenih i ostalih "prirodnih" sokova i pića.

crni labud

27.02.2009. 11:10

Da i to nisam pomenula da nisam imala nikakve simptome od baralgina niti lokalne anestezije (kod zubara).

Da, sad ta preosjetljivost sto i ja vidim mogucnost dal to moze biti pa imunog sistema i dal je izljeciva ta preosjetljivost na konzervanse?Sto raditi?
Hvala

Darko Richter, dr. med.

27.02.2009. 14:50

Te stvari, prije no što se uzmu zdravo za gotovo, trebe provjeriti alergološkom obradom. Dakle, obično je to kožni test na najčešže alergene, a uz to se testiraju konzervansi: salicilati, benzoat, glutaraldehid, tartrazin i još po koji. A na kraju se naprave provokacijski pokusi u bolničkim uvjetima, gdje dobijete jedan mali prašak, a nemate pojma da l' je to vaš konzervans, ili samo škrob. I onda se crno na bijelo vidi dobivate li vi stvarno te reakcije od dotične tvari, ili od nečeg drugog.