Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija, sta dalje?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Silajn

21.04.2016. 10:55

Decak star 4 godine do jesenas nije pokazivao alergijske tegobe i skolonosti, nikakva alergija na hranu, bez koznih osipa. Ide u vrtic tri godine pa je bilo dosta blazih viroza, ali su uglavnom brzo prolazile, grlo skoro nikad upaljeno, nikad bronhitis, uplala usijiu, dva puta blazi laringitis sa blagom promukloscu. Jesenas je imao svrab ociju,koji se pojacavo na otvorenom, a smirivao u kuci. Nakon samo jedne doze Aeriusa svrab potpuno nestaje.
Pre desetak dana javlja se zapusen nos tokom dana, a ujutro nos pocinje da curi, bistar, providan sekret.
Posto sam i sama dugogodisnji alergicar i ranije sam imala slicne tegobe pretpostavila sam da je alergija u pitanju i uradili smo kozni test na inhalatorne alergene koji je pozitivan na polen korova 7mm, ambroziju 10mm i grinje 5mm.
Kakvu terapiju perporucujete, kako spreciti komplikacije i da li postoji ista sto moze da se daje preventivno kako bi se sprecile ili smanjile alergijske reakcije?
Unapred hvala!

Darko Richter, dr. med.

21.04.2016. 22:10

Možete mu davati Aerius, po 1 žličicu, svaki dan, redovito (ne na preskokce, jedan dan da, dva dana ne, onda tri dana za redom, pa pauza od 5 dana - to ne, već svaki dan, tjednim i ako treba i do kraja 6.mjeseca). Ako to nije dovoljno, može dobiti intranazalni kortikosteroid, ali, recimo, da osobno ne bih tome bio sklon, makar je terapija savršeno legalna i moćna, moćnija od antihistminika. Ali, najprije treba djelovati s manjim oružjem.