Astma


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 202 | Broj poruka: 1671

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


hripavac ili astma??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mom

19.07.2012. 11:25

Štovani doktore!Dijete mi je sraro 12god.Ima uporan i kako ja to kažem šlajmasti kašalj,to traje već 10 dana.Ujutro i navečer povrati šlajm te ju tada steže u prsima od silnog kašlja.Koristi Ventolin i Sumamed,jer sumnjaju na hripavac.Napravili smo rtg pluča i sinusa,nalaz je uredan.Serologiju na hripavac smo isto napravili i nalaz bi trebao biti danas,a ja sam već na iglama.Tješim se da bi ipak to mogla biti alergija,jer je inače alergična na pelud stabala i trave.Ako se i radi o hripavcu da li bi bilo pametno otići na more il da blejim doma u 4 zida?

Darko Richter, dr. med.

19.07.2012. 21:00

Savjetujem jeftiniju varijantu.

mom

20.07.2012. 09:35

Evo opet mene.Nalaz je pokazao da ima hripavac.Od terapije uzima sumamed 1200 xl,da li je to dobra terapija?Kolike su šanse da se i mi zarazimo u kući,pogotovo mlađe dijete?Hvala

Darko Richter, dr. med.

20.07.2012. 11:00

Svi su se već zarazili, a mlađe dijete, ako je inače uredno cijepljeno, najmanje je u riziku, baš zato jer je kao mlađe dijete očito svježije s cijepljenjem. Najveći je rizik za dojenčada koja još nisu cijepljenja, ili nisu primila sve doze.
Sumamed se daje, redovito, ali, nema puno efekta na samog pacijenta, već više sprečava sijanje infekcije. No, dok se ljudi opsjete jadu, klica jaše dalje.