Dječja psihologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 427 | Broj poruka: 1385

anonymous

Hana Hrpka, prof. psih.

Hrabri telefon
Zagreb, Draškovićeva 72


Rast


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Kosarkasmaxy

01.07.2016. 10:10

Dobar dan...ma samo iam dva pitanja....imam 13 god saću 14.....i penis mi je u spuštenom stanju 11 cm a udidignutim 16...no imam još kozice na vrhu...zanima me dali ce mi još rasti ili....
2. Visok sam 174 i ima 65 kila.... Atletski sam graden....tata mi je visok 191 a mama 168 ....do koje visine odprilike cu ja narasti....

Hana Hrpka, prof. psih.

05.07.2016. 23:25

Dragi Kosarkasmaxy,
zahvaljujem ti na javljanju. Iz tvog upita saznajem kako želiš dobiti odgovore na dva pitanja. Jedno je povezano s veličinom spolovila, a drugo uz fizički rast. Oba pitanja vežu se uz razdoblje puberteta u kojem se trenutno nalaziš i koje je obilježeno raznim promjenama na fizičkom i psihičkom planu. Ti i tvoji vršnjaci često sebi i svojoj okolini postavljate pitanja o normalnosti promjena vezana za pubertet, što je prirodno i dobrodošlo. Drago mi je da si se javio jer mi to govori da posvećuješ pažnju i da se educiraš o razdoblju u kojem se nalaziš.

S obzirom da su pitanja koja si mi postavio više medicinska, savjetovala bih ti da o njima razgovaraš sa svojim liječnikom opće prakse koji bi ti mogao konkretnije odgovoriti te provjeriti razvijaš li se sukladno svojoj dobi. Važno je imati na umu je kako je ljudski razvoj vrlo specifičan te se za svaku osobu razlikuje prema svom početku, trajanju i intenzitetu.
Hvala ti još jednom na upitu te se nadam da će ti ove informacije pomoći kako bi dobio odgovore na postavljena pitanja.

Želim ti lijepe i bezbrižne dane ispunjene veseljem i zadovoljstvom!

Lijep pozdrav,
Hana Hrpka, prof.