Endokrinologija i dijabetologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 215 | Broj poruka: 454

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li se mogu javiti problemi nakon operacije stitaste zlezde?


Autor Poruka

Branka

06.05.2003. 15:56

Postovani,

Pre dve godine operisala sam stitastu zlezdu. Kako sam imala Bazadovljevu bolest izvadjeno mi je 90% zlezde. Imam 25 godina i zanima me da li se kasnije mogu javiti odredjene tegobe?

Unapred hvala

prim.dr. I. Pavlić-Renar, dr.med

30.07.2003. 15:54

Kako je od operacije prošlo 2 godine bojazni od ranih komplikacija nema. Ne navodite kakve su vrijednosti hormona štitnjače a neke od kasnijih komplikacija mogu biti povrat (recidiv) bolesti ili pojava hipotireoze – stanja smanjene količine hormona štitnjače u organizmu (stanje suprotno od onog koje ste imali pojavom Gravesove= Bazadovljeve bolesti) stoga je hormone potrebno prekontrolirati. Gravesova bolest je autoimuna bolest i povezana je sa češćom pojavom nekih drugih autoimunih bolesti (diabetes melitus tip1, kolagenoze, poliglandularna insuficijencija, perniciozna anemija, …) što ne znači da će te ih vi imati kasnije u životu samo Vam je šansa veća.