Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


lipostabil


Autor Poruka

aspera

15.10.2009. 12:50

Poštovani,
molila bih Vaše cijenjeno mišljenje u svezi tretmana lipostabilom (nakon obavljene liposukcije bokova), radi manjih korekcija na djelovima koji nisu mogli biti tretirani samom liposukcijom koja bi bila preagresivna obzirom na malu količinu masnih naslaga (unutarnja strana bedara).
Čitajući članke na internetu u svezi lipostabila, nailazim na informacije da je kod nas neregistriran, ilegalan, štetan zbog toksičnog učinka na jetru, da se taloži u krvnim žilama tj. ne izbacuje kompletno mokrenjem iz organizma.
U mom slučaju bi se radilo samo o jednom tretmanu, ali molim Vaše mišljenje o navedenom tretmanu, njegovoj učinkovitosti, eventualnim štetnim posljedicama, te zaključno o samoj zakonitosti provođenja istog, obzirom da se radi o neregistriranom lijeku u RH?
S poštovanjem, unaprijed zahvaljujem

Dinko Tončić, dr. med.

24.10.2009. 17:50

Postovana, sto se tice lipostabila, pomocu njega se izvodi lipoliza sa ciljem korekcije manjih naslaga masnog tkiva. Radi se o tretmanu koji je ogranicenih mogucnosti, a kao sto i svaki lijek ima svoje nuspojave, tako i lipostabil ima svoje. Sto se tice primjene ovog lijeka u Hrvatskoj, posto ga ne koristimo u okviru nase poliklinike, ne mozemo Vam na zalost nesto vise reci o njegovom trenutnom zakonskom statusu. Mogu samo dodati da su prije nekoliko godina neki nasi kolege radili veliku osobnu promociju bas na osporavanju lipolize kao metode i lipostabila kao sredstva, tako da bih vezane informacije uzeo sa velikom rezervom.