Estetska kirurgija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 118 | Broj poruka: 332

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjena ispod kože


Autor Poruka

Samsung11

19.05.2013. 13:20

Postovanje,

prije 15 dana sam imala manji hirurski zahvat na licu (klinicka dijagnoza je TM REG NASOLABIALIS). Izvadili su mi sitan sivkasto žućkasti isječak tkiva, dimenzija 5x4 mm, koji se uzme u cjelosti u 1 kalup.MKČ. Patohistološka analiza je pokazala da primljeni materijal sadrži samo hijaliniziran i djelimično kalcificiran čvor.
Molila bih Vas da mi date svoje misljenje o ovom nalazu, da li je to nesto opasno? Hvala!

Dinko Tončić, dr. med.

08.06.2013. 01:00

Poštovana, bilo bi najbolje da se za Vaš konkretan slučaj obratite kolegi koji je obavio zahvat da Vam pojasni nalaz, s obzirom da je doktor točno upućen u Vaš slučaj.

Kety_bac

18.06.2013. 14:55

Poštovani !

Znam da ovo nije pitanje na temu no trebam pomoć jer sam pomalo u brizi...
Još u zimi sam nakon pada poprimila udarac po nozi ispod koljena na mišić ( više iznad stopala ) .Bilo mi je plavo kao masnica , no međutim to je otišlo ali problem je u tome što na tom dijelu nemam osjećaja , tj. kada prolazim prstima po tom dijelu , osjećam trnce .. ne znam što da radim prošlo je dosta vremena . Nemam nikakve probleme niti išta drugo , samo me zanima zbog čega nemam osjet na tom dijelu i može li to biti opasno. Nadam se da znate nešto o tome.

Hvala unaprijed !

znatizeljna92

06.07.2013. 17:20

Poštovanje,

imam jedno pitanje vezano za izgled.Ne znam da li sam odabrala dobru grupu za pitanje,ali mislim da bi mi znali odgovoriti.Zanima me kako se riješiti celulita..?? :/ Imam 20godina i do sada uopće nisam imala problema s tim...Sada u zadnje vrijeme mi se baš pojavio po nogama i vidi se jako što meni užasno smeta..Visoka sam 180cm i imam oko 68-70kg. Da li to ima veze sa prehranom jer sam prije pazila što i koliko jedem,doručak sam preskakala,nisam večeravala,izbjegavala sam slatko itd..U zadnje vrijeme sam se malo opustila,jedem uglavnom normalno,slatko i popijem tu i tamo sok,manje se bavim tjelovježbom skoro pa nikako nego prije..Kako da ga se riješim na prirodan način,bez nekih estetskih zahvata,aparata i slično..Postoji li možda kakav gel,krema,vježbe i sl..?? Nadam se da će te mi odgovorit čim prije..Unaprijed hvala..

Srdačan pozdrav!

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 14:10

Poštovani, što se tiče osjeta, on bi se trebao vratiti s vremenom, jer živčanim okončinama treba vremena da se regeneriraju. Kada je o osjetu i živcima riječ govorimo o mjesecima koji su potrebni da bi se situacija vratila u normalu.

Dinko Tončić, dr. med.

20.07.2014. 14:10

Poštovana, na žalost je "celulit" odnosno ono što zovemo celulitom - namreškana površina kože, u večini slučajeva rezultat genetike tj. kvalitete kože , a manje stvar prehrane - osim naravno kod pacijenata sa značajnijom prekomjernom tjelesnom težinom. Iz iskustva znamo da se problem tzv. "narančine kore" ne može riješiti nikakvim tretmanima, osim eventualno tjelovježbom , kojom se opuštena koža može zategnuti. Naravno, pod uvjetom da je nema previše i da težina nije prekomjerna.