Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Problem u donjem očnom kapku


Autor Poruka

zik123

08.01.2020. 00:35

Već 6 mjeseci imam problem s očnim kapkom .otok crvenilo zadebljanje. Bila sam kod dr za očne bolesti .pila antibiotike koristila kapi i otok se povuko do jedne faze i tako traje i dalje. Osjećam žuljanje u oku i pečenje.

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

09.01.2020. 14:25

Uzroci kroničnog blefaritisa, odnosno upale vjeđa (kapaka) su mnogobrojni: od bakterija i parazita, do alergija i disfunkcije malih žlijezda koje se nalaze u rubu vjeđa. Nakon što se utvrdi jedan ili više uzroka, liječenje je često dugotrajno i traži Vaš angažman u pogledu higijene i masaže vjeđa. Kako poremećaji vjeđa loše utječu na suzni film i površinu oka sa simptomima koje ste naveli, potrebno je i pravilno vlažiti oko odgovarajućim kapima i gelovima.

zik123

09.01.2020. 14:55

Sve što mi preporučujete ja sam već radila. Upućena sam i kod dermatologa i tu sam dobila odgovor da bi mogao bit i tumor . stanje oka je isto i bol se može i zanemarit al riječ tumor nikako . dali po vašem mišljenju može se i to dogodit. I dali se ovo stanje oka može dovest u red dugotrajnim kapanjem ili na neki dr. Način

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

10.01.2020. 00:30

Tumori koji bi izazivali otok i crvenilo vjeđa su vrlo rijetki. Ako se stanje ne smiruje ili čak pogoršava svakako trebate nastaviti dijagnostičku obradu dok se ne nađe i riješi uzrok.