Oftalmologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 170 | Broj poruka: 659

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


svjetlucanje s desne strane nakon operacije mrene


Autor Poruka

jubra

06.07.2013. 15:10

Poštovani. Nisam pronašao slično pitanje pa bi Vas zamolio odgovor na moje pitanje. prija 4 dana obavljena mi je operacija mrene na desnom oku. odmah po skidanju zavoja primjetio sam da mi je vid uredan, kao što je bio i prije mrene. međutim ima jedan problem za koji sam mislio da je to zbog operacije i da će proći međutim ne prolazi a od drugi čujem da tog problema nemaju. U stvari problem je u tom što mi s desne strane dolazi do "bljeskanja" svjetlosti i to kad mi je izvor svjetla iza mene i to s desne strane (prozor), i u tom desnom kutu vidnog polja pojavljuje se smanjenje vidnog polja(na samom kraju vidnog polja vidi se polukružno završetak vidnog polja i to u samom inače kraju normalnog vidnog polja. I dok gledam ravno a sa desne strane mi se nalazi prozor kad pomičem pogled gori doli vidim bljeskanja u desnom rubu vidnog polja. Da slikovito opišem ta bljeskanja to je kao da se za vrijeme sunčana vremena vozite u automobilu ulicom gdje su stabla s jednu i drugu stranu ceste a između stabala prolazi svijetlost i tako prolazite kroz svjetlo sjena svjetlo sjena... .Nadam se da ste razumili moje pitanje. Neznam možda će sve to proći i da je to za sada normalno, neznam tio bi čuti i drugo stručno mišljenje. l.p

dr. sc. Adrian Lukenda, dr. med.

10.07.2013. 16:30

Navedeni simptomi jačeg blještanja i novih svjetlosnih efekata su česti nakon operacije mrene. Naime, radi se o potpuno novoj situaciji za Vaš mozak i često su potrebni mjeseci kako bi se privikli na novo stanje.

Vaš operater će sigurno na slijedećoj kontroli provjeriti postoji li neki objektivni razlog koji može uzrokovati ovakve smetnje. U slučaju da primijetite“ zavjesu“ , imate dojam „gledanja kroz vodu“ u dijelu vidnog polja ili se vid počne pogoršavati trebate se hitno javiti na kontrolu.