Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Omaglica, zamućen vid, nestabilnost


Autor Poruka

Azra84

27.01.2014. 21:15

Pozdrav.
Prije dva mjeseca zaboljelo me desno uho, desni dio zuba i desni i desni dio vrata/grla. Uho me više negdje u dubini neugodno škakljalo i nisam išla kod dr, nisam ništa koristila.
Prošlo je nakon 3-4 dana. Ne znam sada tačno je li nakon toga, za vrijeme toga ili prije, ali počelo mi se vrtjeti, s tim da to nisu klasične vrtoglavice nego omamljenost, kao da sam lagano ošamućena, hod nestabilan. Uz to jak šum u ušima što imam čini mi se oduvijek. U nekim momentima bi popustilo ali onda opet neki val dođe i osjetim kako su mi stopala ledena, osjetim mučninu i kad taj val prođe noge mi više nisu hladne. U bolnicu sam primljena mjesec poslije zbog visokog tlaka i povišenog šećera.
Uradili su mi dosta pretraga, sa srcem je kao sve ok, tlak i šećer držim pod kontrolom tabletama, a usput pijem i tbl za smirenje.
Ali mene i dalje "nosa" i vid mi je lagano zamućen iako je s očima sve ok.
Ne znam bi li mogla biti upala srednjeg uha ili ne primam dobro tablete ili je poremećen centar za ravnotežu?
Gdje i kome da idem? Neurologu ili otorinolaringologu ili...?

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

03.08.2014. 04:05

Poštovana, vrtoglavicama i nestabilnostima hoda se prvenstveno bavi neurolog koji obično nakon neurološke obrade traži od ORL specijaliste audiološku obradu.ORL specijalisti se od svih nestabilnosti hoda, bave isključivo poremećajima centra za ravnotežu. Šum u ušima može biti u svezi sa poremećajem ravnoteže, ali isto tako može biti uzrokovan povećanim krvnim tlakom ili insuficijencijom V-B sliva i Willisova kruga, što je opet u domeni rada neurologa.