Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Alergija kod trogodisnje djevojcice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Lenaneva

22.11.2016. 15:15

Postovani dr.Richter
Moja kcerkica ima tri godine. Na pocetku devetog mjeseca krenuo je jaki kasalj. Otisli smo kod pedijatrice koja je utvrdila da joj je slijeva nesto malo sekreta. Sekret smo cistili fizioloskom i izvlacili usisavacem,medjutim kasalj nije jenjavao. Nakon dva tjedna ponovno smo otisli kod pedijatrice koja nije cula nista na plucima,sekreta nije bilo,grlo u redu. Poslala nas je ponovno doma sa preporukom da kupimo inhalator. Inhalirali smo je medjutim opet je kasalj bio prisutan najvise kad je fizicki aktivna,kad spava i kod promjene temperature toplo hladno. Kasalj se otegnuo i kad ni nakon dva mjeseca nije stala kasljati otisli smo ponovo kod pedijatrice koja nas je poslala vaditi krv. U krvnoj slici sve je bilo u referentnim vrijednostima osim eozinofilni gran : 8.7.
Dobili smo aerius sirup koji nam ni nakon 3 tjedna uzimanja apsolutno nista ne pomaze i uputnicu za pulmolosku obradu gdje smo naruceni tek polovicom prosinca.
Moje pitanje je postoji li ikakav nacin da joj olaksamo obzirom da je mala pocela moliti da joj pomognemo i da joj je dosta kasljanja,da ne moze vise. Ne spava i ne igra se jer se doslovno davi od kaslja da sva pocrveni i sva se preznoji od muke. Dijete je izmuceno. Postoji li neki drugi lijek osim aeriusa koji bi joj pomogao?
Lijep pozdrav.
Mama Ines

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.12.2016. 11:50

Nažalost dr Richter ne odgovara više na pitanja unatrag par godina. Obzirom na intenzitet smetnji javite se u hitnu službu bolnice, ovako nije moguće savjetovati što činiti dalje.