Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Problemi sa stolicom u novorođenčadi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kristinab

30.09.2008. 20:05

Nakon što sam izašla sa djetetom iz bonice, dijete je imalo normalnu stolicu. Nakon dva dana normalne stolice, primjetila sam da je nema već 24 sata. Dali je to normalno, i trebam li se zabrinjavati oko toga. Na izlasku iz bolnice, rekli su mi da dijete ima povećan bilirubin, ali da nije ništa strašno. Inače dojim, ali sam mu dodavala i malo dodatne preharane. U jako maloj količini.

Unaprijed hvala na odgovoru,
Pozdrav, Kristina

Darko Richter, dr. med.

30.09.2008. 21:20

za sada problema nema, normalna stolica u dojenog je djeteta nešto rjeđa nego u umjetno hranjenog, i može dolaziti od par puta dnevno, do par puta tjedano, i sve je uredno, ako je uredne boje i konzistencije, a dijete napreduje. Ja bih najprije pomislio da je dijete granično gladno, i potrudio bih se da se dojenje dobro uhoda, a ne bih mu dodavao niti malo umjetnog mlijeka. Uhodavanje dojenja potraje 2-4 tjedna, i, unatoč svemu, na majčinom mlijeko novorođenče krajem prvog mjeseca dobija oko 800 g u odnosu na porođajnu težinu. Težina par dana po porodu nema nikakve veze, a često vidim kako se roditelji fiksiraju na tu težinu, jer bude za 5% manja od porođajne, kao da je za nju kriv doktor ili babica u rodilištu. To je normalno, jer se dijete izmokri po porodu, te ne gubi na tkivu, već na vodi, koje je puniji u maternici.

kristinab

02.10.2008. 18:40

Hvala Vam puno, od sada ću prestati sa dodatnom preharanom.

Lijepi pozdrav happy