Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6628 | Broj poruka: 26393

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Redovno cijepljenje, prevenar, vodene kozice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Majabelu

31.05.2016. 10:10

Poštovani,

Imam sina starog godinu i 8 mjeseci. Do sada je redovno cijepljen (posljednje 24.10.2015. sa godinu i mjesec dana sa Priorix, 1. doza). Koje cjepivo nam slijedi? Koliko vremena mora proći od bolesti i uzimanja antibiotika do tog cijepljenja? Zadnji antibiotik primljen 29.05.2016. Almacin zbog laringitisa. Također, želimo ga cijepiti sa Prevenarom. Smije li se to cjepivo uzeti zajedno s ovim redovnim po kalendaru ili opet mora proći ozvjesno vrijeme između ta dva cjepiva? Napominjem i da trenutno u jaslicama haraju vodene kozice. Dječak iz jaslica odlazi s vodenim kozicama 25.05. Je li bolje pričekati s cijepljenjima dok se ne vidi je li i moj sin zaražen ili ga cijepimo unatoč tome?
Isto pitanje vrijedi i za moju kćer, staru 4,5 mjeseca. Pričekati eventualne kozice ili? S time da je njoj urinokulturom nađena bakterija Klebsiella pneumoniae 10 na 3. Završili smo s antibiotikom Cefixim, ponovno je uzeta urinokultura, nalaz sutra. Lijepo molim Vaš odgovor. Cijepljenja je pedijatrica planirala ovaj tjedan, pa bih htjela čuti Vaš odgovor prije toga. Puno hvala!

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

03.06.2016. 10:20

Obadvoje možete cijepiti. Mlađem slijedi cjepivo 5 u 1 ili ako ga nema može dobiti i 6 U1. Prevenar se može dati zajedno sa ovim cjepivima. Ako su djeca dobrog općeg stanja i nemaju povišenu tjelesnu temperaturu mogu se cijuepiti, nevezano za datum prestanka pijenja antibiotika. Preporučam da se ne čeka obolijevanje od vodenih kozica, cijepite djecu protiv kozica što prije (ako su već zaraženi neće škoditi, cijepljenje može spriječiti ili značajno ublažiti bolest u tom slučaju).

Majabelu

04.06.2016. 14:55

Dragi doktore,

Hvala na jasnom odgovoru.

Lp