Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sirasto bljuckanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

jennfy

15.11.2016. 00:20

Postovani, imam bebu od 3mjeseca. Hranim je sa Nan Sensitiv svaka 3 sata po 125ml dobra je beba, ali zadnja 3-4 dana imamo problema sa bljuckanjem. Bljucka sirasto, malo bljucka kada podrigne poslije obroka, a zna bljuckati i do 2 sata poslije jela. Zna se uznemiriti ponekad dugo poslije jela,i kad izbaci iz sebe smiri se. Dosta je ruzno,bas jako sirasto i ima miris ukislog mlijeka,te je cesto moram presvlaciti. I danas je imala proljev (tamo zeleno-zuto sa grudvicama), ispricavam se sto sam slikovita ali htjela bi vam sto bolje prikazati situaciju. Da li je moguce da je nahladjena pa od toga? Ili joj mlijeko neodgovara? Hvala na pomoci

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

21.11.2016. 10:00

Bljuckanje samo po sebi ne mora značiti da je dijete bolesno pod uvjetom da dobro napreduje ida se normalno ponaša. Katkada zbog virusnih infekcija bljuckanje bude potencirano, no to uobičajeno prolazi kroz par dana. Ako se nastavilo, konzultirajte pedijatra, on će procijeniti postoji li potrreba za laboratorijskim pretragama i promjenom formule.