Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


spavanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

keka

21.11.2003. 20:12

Molim vas da mi nekako odgovorite kako da dijete od 27 mjesce počne
spavati cijelu noć.Otkad se rodilo još nismo odspavali cijelu noć.Nije ni gladno ,ni žedno ,suho je ali se ipak budi po nekoliko puta po noći i onda mora malo piti i nastavi ali tako skoro svaka 2 sata do jutra.Po danu odspava 1-1,5 sati,jako je živahno i cijeli dan je u pokretu,inače lijepo napreduje ,ali spavanje je užas.

Dr. Darko Richter

25.11.2003. 10:10

Ako ima neku bolest, možda bih vam mogao pomoći, a zaista ne znam zašto se od liječnika očekuju konzultacije na pitanja koja s bolestima očito nemaju puno veze.

zea

25.11.2003. 10:42

Slično iskustvo smo imali s našim sinom dok je bio mali... Do svoje treće godine se redovito budio po noći, a ako se se tu "uplela" nekakava bolest, to buđenje se učestavalo. Isto kao i kod Vašeg djeteta, davali smo mu piti (međutim, bili smo svjesni da tu griješimo, to je definitivno bila linija manjeg otpora). Nakon treće godine se to prorijedilo, odnosno budio se samo kad bi bio bolestan, ili bi recimo pao s kreveta; opet je tu flašica djelovala umirujuće. A, onda nam je kad je imao 4,5 godine "puknuo film"... "Dogovorili" smo se s djetetom da odbacujemo bočicu (koju je zaista i prije spavanja često zaboravio tražiti, odnosno odbio bi je i kad bi je tražio). Nakon tog "dogovora", slijedeću je noć pao s kreveta, tražio bočicu, NIJE JE DOBIO, i to je bilo gotovo (nakon jednosatnog plakanja u tri u jutro). Nikad je više nije tražio (istina, bio je dovoljno velik da se sjeća dogovora, jer ga je tu i tamo spomenuo, ali flašicu nije tražio). Bila sam preopširna, ali bit priče je da se s djetetom od 27 mjeseci ne možete baš tako dogovoriti, ali možete ga pustiti da plače 1-2-3 noći (odnosno, kad se probudi, ne dizati ga i ne davati mu piti, iako ćete mu se sigurno morati obratiti, ne bi ga bilo dobro ignorirati). Ponavljam, mi smo bili svjesni što bi trebalo napraviti, ali lakše je "uvaliti" flašicu i svaka 2 sata, nego probdjeti (zajedno sa susjedima) dio ili cijelu noć.

keka

26.11.2003. 18:26

Točno je to tako kako ste opisali ali kao što ste spomenuli da ga malo umirimo dajemo piti i pričamo s njim znam da griješimo, ali i da ga pustimo plakati niti to nije rješenje (probali smo i to),nadam se da će uskoro biti bolje.Hvala Vam na Vašem savjetu.