Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


strabizam


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maggyy

28.06.2012. 12:15

pozdrav imam dječaka od 5 godina, prije godinu i pol smo primjetili da mu je jedno oko počelo povremeno bježati u unutarnju stranu i to samo kad je umoran i kad mu se spava. okulist je rekao da ima strabizam i dioptriju na oba ok + 2,5. Dobili smo naočale sa dioptrijom +1,5 koje sad nosimo već godinu dana. Mene sad zabrinjava što ja ne vidim nikakav pomak, oko mu i dalje jednako bježi i imam osjećaj da te naočale ništa ne pomažu.Neko vrijeme smo mu stavljali i flaster ali je doktor rekao da više ne treba i da samo nosi naočale. Molim Vas za savjet, što da radimo, da li da idemo po drugo mišljenje i da li je ovo uopće prava terapija za njega?? Da li bi bila potrebna operacija u ovom slučaju ako se to naočalama na uspije ispraviti?Uopće mi nije jasno zašto se taj strabizam javio tek u trećoj godini jer do tak ga nije imao, koji bi bili mogući razlozi?Unaprijed zahvaljujem

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

05.07.2012. 10:25

Tipično je da se strabizam javi naknadno, koji puta doslovce u jednom danu. Možete zatražiti drugo mišljenje dječjeg oftalmologa - tsrabologa. Operacija se izvodi relativno rijetko i to ako naočale i ortoptičke vježbe ne daju rezultata. Ne znam da li stakla koja su propisana imaju i pizmice (zadebljana su na strani prema kojem oko bježi? Potražite drugo mišljenje.