Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6629 | Broj poruka: 26398

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Suzni kanal


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lura32

09.03.2007. 11:40

Imam bebu od 5 i po mjeseci. Nakon rodjenja primjeceno je da nesto nije u redu s ocima i isli smo kod okuliste koji je rekao da mu je zatvoren suzni kanal i da od toga stalne upale ociju i ostalo( krmelji, crvenilo isl). Preporuceno nam je da mu masiramo to podrucje. Medjutim i danas nakon sest mjeseci beba ima stalne upale ociju, suze mu ne mogu jos uvijek prolaziti u taj kanalic, sto izaziva stalne upale i crvenilo. Mislim da i unatoc tim vjezbicama nista se nije promijenilo. bebini kutevi ociju su gotovo svaki drugi dan crveni od suza koje ne mogu ici u taj kanalic nego sa starane ,pogotovo jer bebe uglavnom leze. Neznam vise ni s kojim kremama da to mazem jer mu je to stalno nadrazeno, u jutro cesto ni ne moze otvoriti okice od krmelja. To inace onda cistim sa kamilicom ali kako kazem, problem stalno ostaje.
Neki nam kazu da ce se to rijesiti samo od sebe, ali vidim da vec dugo ne prolazi.
Pa bih Vam bila zahvalna za Vase misljenje.
Lura!

Darko Richter, dr. med.

09.03.2007. 12:10

Treba otići do okuliste za djecu (Klaićeva, Sv. Duh, Rebro) jer očito to neće samo proći, a suzni se kanali mogu sondirati ili bužirati.