Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6632 | Broj poruka: 26410

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Zamučeni sekret iz usta


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tetuljica

11.03.2013. 10:25

Poštovani

Imam kćer od 7 godina kojoj se unazad mjesec i pol dana počeo ujutro pojavljivati smeđi "ispljuvak" kojeg primjetim oko usta. Zna biti takva slina na jastuku , ali se preko dana ne pojavljuje. Znači samo ujutro. Vadili smo CRP koji je bio manji od 8 pa dr nije tražila KKS. Radila je bris nosa i bila na ORL pregledu kompletnom i dr je rekao da bi taj zamučeni sekret bio najvjerojatnije od povećanih krajnika ili od trećeg krajnika koji je uvećan za 80%,( djete hrče u snu) a pošto nema upale grla niti uha može i nemora vaditi krajnike. Dobila je Byvacin kapi za nos ali ni nakon tih kapi taj smeđi sekret nije stao. Napominjem da se on pojavljuje samo ujutro. Ona to ispljune i kroz dan ga nema. Dijete ne kašlje ali joj je nos slabo prohodan. Na njoj nevidim nikakve promjene. Normalno jede, spava, aktivna je, nije umorna. Mene zanima od čega bi još mogao biti taj smeđi sekret jer me već brine što se to već dugo pojavljuje i ne znam da li još koju pretragu trebam napravit vezano za to.

Hvala

Lijep pozdrav

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

20.03.2013. 09:30

Najvjerojatnije je riječ o gnojnom iscjetku iz treće mandule. Ona nalikuje na sluzavi karfiol i u naborima ima različitih bakterija, neke se niti ne mogu otkriti klasičnim brisom. dobro je da je obavljen ORL pregled. Uzmite posudicu za ispiranje nosa (Aqua maris ili Rhinohorn) i 2-3 puta na dan ispirajte nos sa fiziološkom otopinom. Izbjegavajte pregrijavanje prostora u kojem dijete boravi. Po potrebi se javite na kontrolni pregled ORL.