Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6626 | Broj poruka: 26391

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


žvale


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BBee

20.05.2008. 19:55

Poštovani,
Moja kćer, petogodišnjakinja, ima u kutevima usana žvale i to ne uspjevamo riješiti već skoro dva mjeseca.
Mazali smo geokortonom i canestenom, međutim ništa ne pomaže. Čitavo to vrijeme nastojim kutove usana držati suhima. Napominjem da je nevezano uz ovu priču do danas (10 dana, žvale vuče već puno dulje)) pila atb. Cefixim radi sumnje na cistitis, pa pretpostavljam da nije bakterija, jer bi prošlo nakon terapije. Što nam je činiti? Molim Vas za savjet!
Unaprijed se zahvaljujem!

Darko Richter, dr. med.

21.05.2008. 00:40

Nitko ne zna točno od čega nastaju žvale. Zato bih vam preporučio terapiju po svim linijama koje se spominju kao mogući faktori: tj. antiboitici, antifungkci, kortikosteroid i vitamini. Prvo troje je ujedinjeno u Triderm kremi, a potonje u multivitaminskim preparatima (osobito vitamin B2 ili riboflavin). Može se mazati i Bepannthen krema koja navodno pomaže epitelizaciji.

VILENJAK

18.07.2011. 12:00

Moj petogodisnji sin u poslednja dva meseca gotovo neprestalno ima yvale.Kako jedne prodju druge se pojave.Da napomenem da je alergican na mleko,jaje,brasno,kikiriki .Predpostavljam da mu hvali vitamin B .Koji preparat vitamina B je najbolji ya petogodisnje dete ako je uopste problem u tome.Cime mayati te promene.Dodacu jos da je dete ybog teskog ekcema 6meseci bilo na proniyonu a tenutno je na inhalacijama pulmikortom.

Darko Richter, dr. med.

18.07.2011. 19:55

Odakle te ideje s vitaminom B, baš B?
Namažite mu usne uglove Triderm kremom, odnosno kojom god kombiniranom kremom koja sadrži kortikosteroid, antibiotik i antifungik.