Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija /intoleracija na hranu?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

1234bbb

13.05.2014. 13:50

Poštovani,
u više navrata sam primijetila da kad pojedem ananas da teže gutam(evo danas par kockica konzerviranog i gotovo odmah se isto dogodilo) .Imam osjećaj kao da su mi natekli krajnici.Kad se dotaknem sa obje strane vrata,odmah ispod čeljusti,da malo zaboli i općenito imam osjećaj pritiska (kao pulsiranja) na tom području i bez dodira.Mogu disat,i nemam osjećaj da mi je natekao jezik,pa nije toliko opasno,ali je neugodan osjećaj. Možete li mi reći da li je to alergija i što bi trebala uradit jer ne mislim da moram na hitnu,barem još...?
S druge strane kad god pojedem/popijem nešto kiselo makar u maloj količini poput malo limuna u kolaču ili naranču (ako je kisela)/mandarinu,grejp i sl da ne spominjem,ali i tursku kavu (premda rijetko od kupovnih caffe late ) imam osjećaj kao da me režu na pola oko trbuha.Gotovo kao da imam teži slučaj menstrualnih grčeva i uvijek imam proljev.Sad to zna potrajat par sati.......Slično je kad popijem mlijeko,većinom kravlje,rijetko kozje. Kako s mamine strane obitelji većini smeta mlijeko,pretpostavljam da sam intolerantna na laktozu.(?)
Možda bi bilo korisno reći da mi je mama alergična na popriličan broj stvari od vazelina,škampa ,salicilata.........
Unaprijed hvala.

Darko Richter, dr. med.

14.05.2014. 01:05

Moguće je da je alergija, i zato bi trebalo obaviti alergol. testiranje, najbolje uokviru pregleda kod alergologa (ne ići izolirano na test, tu ćete skoro uvijek promašiti što treba, a što ne treba testirati).