Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija - liječenje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mani

03.05.2007. 13:20

Poštovani!
Moje dijete starosti 6,5 godina alergičar je u pravom smislu riječi od godinu dana starosti.Naime, alergičan je prvenstveno na trave, a onda i grinje, kućna prašina, dlaka životinja i grašak.Do sada kao terapiju koristio je Rinolan sirup koji mu više ne pomaže jer je vremenski valjda predugo na toj terapiji.Prošle godine u kolovozu rađen je kontrolni IgE koji je bio katastrofalno visok - 1558, a spirometrijom mu je potvrđena i astma.Koristili smo i Flixonase sprej za nos, koji smo morali prekinuti jer mu se spuštala krv iz nosa.
Mene zanima da li on u toj dobi smije uzimati Singular tabletice i da li bi to bila terapija za njega?Ili možda Vi preporučujete neku drugu vrstu terapije?
Pokušali smo i sa homeopatijom, gdje nije bilo pozitivnih rezultata, a Dr. alergolog ne preporuča hiposenzibilizaciju jer je reakcija testa na trave bila grozna.
S iskrenim štovanjem, u nadi da ćete mi moći dati odgovor na moje pitanje
Manuela Rašić

Darko Richter, dr. med.

03.05.2007. 15:35

I da dodam: ukoliko bi spirometrija doista bila opstrukcijska, tj. u smislu astme, dao bih, barem u početku, kombinacijsku terapiju koja u istoj pumpici sadrži inhalacijski steroid i beta-2-agonist dugog djelovanja.

Darko Richter, dr. med.

03.05.2007. 15:35

Terapija (medikamentozna) ovisi o tome kakve ima smetnje, a ne na što je alergičan. Ja bih mu dao Singulair Junior 1 tbl + Rinolan 1 žličicu, trajno, do konca lipnja, na moru pauza, a onda prije povratka u unutrašnjost, a najkasnije oko 10. 8. opet ista shema, do konca listopada. Treba vidjeti kakva mu je spirometrija pod ovom terapijom, učinio bih je odmah, bez obzira na to što uzima ili ne uzima. Ako bi spirometrija bila u smislu astme, dao bih inhalacijski kortikosteroid.