Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 930 | Broj poruka: 5377

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na blans ili farbu za kosu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Crveni_ruz

23.02.2016. 14:10

Postovanje.Imam problem iz oblasti alergologije,za mene jako veliki problem!Naime,farbam kosu od svoje sesnaeste godine,a sada mi je 27.Pre cetiri meseca sam se zadnji put ofarbala u plavu boju,kod frizera i koriscena je neka Italijanska farba,kao i blans.Prvi put sam ofarbana preparatima te marke.Otprilike sat vremena nakon toga,pojavio mi se otok na celu,izbocina sa leve strane blizu kosmatog dela glave.Otisla sam odmah u hitnu pomoc,gde sam primila Urbazon i Sinopen.Moj dermatolog,prepisao mi je kortikosteroide Pronison i antihistaminike Ceterizin.Pila sam ih sedam dana uz jos koju inekciju,iz straha da mi se otok ne pogorsa.Posle nedelju dana umirilo se,propratno su mi jako suzile oci.Sada mi se pojavila perut i imam ocajan svrab temena.Moje pitanje je da li i kada cu smeti ponovo da se ofarbam?Moj dermatolog,koji prati moje stanje od pocetka,rekao je da probam Loreal Casting farbu.Da uradim alergoloski test pola sata pre farbanja i ako bude negativan,da mogu da probam i da ne postoje dalja ispitivanja.Znam da od straha nema leka,ali mene je zaista strah da se upustim u to,a sa druge strane bih uskoro morala nesto da preduzmem!Citala sam po internetu jako puno i naisla na opasne alergijske reakcije nakon farbanja,cak i fatalne.Radjen mi je PATCH test na kozmeticke preparate,zbog drugog problema i bio je potpuno negativan na sve alergene.Zaista ne znam sta dalje.Unapred sam Vam zahvalna na Vasem vremenu i odgovoru!

Darko Richter, dr. med.

25.02.2016. 21:00

Dermatolog vam je rekao ono što je otprilik eistina. Tko da zna na što ćete vi reagirati? Ono, na što već jeste, svakako treba zaobići u širokom luku, vidjeti sastojke, i probati se istestirati na te pojedinačne sastojek, pa na koji bud epozitivno,njega izbjegavati u ostalim bojama i tim stvarima.
Inače, preporučio bih vam da se obratiti na ovom forumu dermatologu, s istim ovim pitanjem.