Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


alergija na nesto???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

belmabo

21.11.2011. 18:00

molim uvazenog dr.da mi pokusa objesniti zbog cega mi curica od 5.5 god.povremeno ima fleke oko usta ili bolje reci lisaj koji je jako crven.trazili smo od njenog pedijatra uputnicu za dermatologa ili da se radi alergo test medzutim pedijatar konstantno govori da nema potrebe za alergo testom jer nigdje te fleke,lisaji nisu vidljivi osim oko usta,molim dr.da mi pomogne ako moze sa nekim savjetom sta djetetu raditi da bi se tacno utvrdio uzrok tog lisaja.

Darko Richter, dr. med.

21.11.2011. 22:05

Da bi se točno utvrdilo što je, treba jedan točni pregled, a taj je učinjen od vašeg dra, koji misli da to nije ekcem odnosno alergija. Međutim, ako vas muči što je to, možete djetetu namazati Afloderm ili Advantan, ili Cutivate, ili Beloderm mast na taj dio, i nakon 1-2 dana lišaj će nestati, ako je u pitanju atopijski ekcem. To bi onda značilo da bi se mogla učiniti alergološka obrada s izgledima da se nešto i nađe.