Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergija na toplotu tokom zime


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zelja1992

24.02.2013. 19:55

Pozdrav molio bih Vas da mi date neki savjet sta da radim .Prije par godina bio sam 8 razred osnovne skole i pojavile su mi se crvene tackice po prsima ,rukama ,ledjima i glavi i uzasno je svrbilo .Preko ljeta mi to nestane i onda svake zime isti problem ,kad pocnem da obavljam neku aktivnost i malo se zagrijem automacki dobijem te crvene tackice po telu i svrbi uzasno kad se ohladim to se povuce i tako stalno koristio sam tablete Presing ali nista e pomazu..Molio bi vas da mi date nekakav savjet sta i kako da radim ..unaprijed Hvala

cakica

25.02.2013. 09:45

Imam isti problem...cim osjetim malo povecanje toplote,ili udjem iz hladnog u vruce ili se ja zagrijem koza pocne da me pecka i po cijelom tijelu mi izlaze crvene fleke...ne kao klasican osip vec kao crvenilo...posto je to pocelo tek prije par mjeseci da mi se desava nisam preuzimala nista misleci da je pad imunuteta,ali kako ne prestaje postala sam zabrinuta pa vas molim da me posavjetujete sta je pametno uciniti...

Darko Richter, dr. med.

28.02.2013. 11:40

Radi se o kroničnoj urtikariji s osjetljivoššću na toplinu, no to je unutrašnj atoplina. Zove se još i kolinergička urtikarija.
Treba ipak učiniti alergološku obradu, pregled dermatologa, a zatim i probir na neka autoantitijela (npr. na štitnjaču). dobro je učinti triptazu u krvi, ako se može, a još bi najbolje bilo učiniti HR-urticaria test (koliko znam, taj se može raditi samo privatno, u RefLab-u u Kopenhagenu, tako da se krv pošalje tamo na analizu).
No, pomoći se možete tako da se stavite na stalnu dijetu bez salicilata i konzervansa (više puta sam je citirao na ovom forumu, pa je možete potražiti), da stalno uzimate antihistaminik, i da, barem 2 h od zadnjeg većeg obroka, ne ulazite u veći fizički napor.